Sposób przygotowania:
Chrupiące kąski z kurczaka
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, przekładamy do miski, dodajemy ostrą paprykę i przyprawę do kurczaka, dokładnie mieszamy, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, paprykę słodką, jajko, mleko, miksujemy na gładką masę, gdy ciasto okaże się za gęste to wlewamy niewielka ilość mleka. Płatki kukurydziane przesypujemy do torebki foliowej, wałkiem delikatnie je rozkruszamy.
Paski kurczaka obtaczamy w cieście i płatkach kukurydzianych, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, paprykę słodką, jajko, mleko, miksujemy na gładką masę, gdy ciasto okaże się za gęste to wlewamy niewielka ilość mleka. Płatki kukurydziane przesypujemy do torebki foliowej, wałkiem delikatnie je rozkruszamy.
Paski kurczaka obtaczamy w cieście i płatkach kukurydzianych, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.