pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Chrupiące kąski z soi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Modne ostatnio nuggetsy i chrupiące kąski z kurczaka można zastąpić małymi chrupiącymi kotlecikami z soi.

Chrupiące kąski z soi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące kąski z soi

 

  • 1 opakowanie kotletów z soi a la schabowych albo minutek
  • 1 opakowanie chrupiącej panierki
  • 1-2 jajka
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawy np. pieprz, papryka
  • olej do smażenia

 

  • Sos:

 

  • 4 łyżki majonezu
  • 5-6 łyżek ketchupu
  • ulubione przyprawy do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kąski z soi
Zagotować wodę razem z kostką rosołową. Kotlety z soi przygotować według przepisu na opakowaniu np. a la schabowe gotować w bulionie 5-7 minut a minutki zalać wrzącym bulionem i zostawić w nim na 3-5 minut. Ugotowane kotlety z soi odsączyć i ostudzić. Roztrzepać najpierw jedno jajko z przyprawami, moczyć w nim kotleciki, następnie obtoczyć w panierce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Jak zabraknie jajka do roztrzepać drugie. Usmażone kawałki soi podawać z sosem np. pikantnym, czosnkowym, łagodnym. Kąski z soi smakują i na ciepło i na zimno.
Chrupiące kąski z soi
Kotleciki sojowe przygotować według opisu na opakowaniu.
Chrupiące kąski z soi
Miękkie, ugotowane kotlety nalerzy ostudzić i odsączyć.
Chrupiące kąski z soi
Kawałki ugotowanej soi maczamy w jajku i obtaczamy w panierce.
Chrupiące kąski z soi
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.