Sposób przygotowania:
Chrupiące krążki cebulowe
Drożdże łączymy z ciepłą wodą odrobiną cukru i mieszamy puki się nie rozpuszczą.Do dużej miski dajemy mąkę drożdże sól i tyle wody by powstało ciasto do zagniecenia ,dolewamy troszkę oliwy i zagniatamy ciasto.Następnie trzeba je rozwałkować na cienki placek i powykrawać krążki szklanką,ale taką większą.(Ciasto drożdżowe można zrobić według swojego przepisu)Cebulę kroimy w krążki i smażymy na oliwie z solą i pieprzem,kiedy zaczyna się rumienić podlewamy troszkę wodą.A kiedy płyn odparuje i cebula jest miękka,nakładamy po troche na każdy krążek.Krążki układamy na blasze do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.Następnie na każdy krążek nakładamy po plasterku pomidora,pieczarki i cukinię.(Ja robię tak że na jedne kładę cukinię a na resztę pieczarki)posypujemy solą ,pieprzem ,tymiankiem i oregano.Zapiekamy 25 min w 180 stopniach.