WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Chrupiące podudzia z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie w przygotowaniu, pikantne i bardzo chrupiące podudzia z kurczaka. Smażone w głębokim tłuszczu.

Chrupiące podudzia z kurczaka

Składniki:

Chrupiące podudzia z kurczaka

 

  • 6 małych podudzi z kurczaka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące podudzia z kurczaka
Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, startym drobno czosnkiem, słodką i ostrą papryką. Odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc. We frytkownicy lub głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej. Podudzia panierujemy tylko w mące i wrzucamy na gorący tłuszcz. Smażymy kilka minut, aż ładnie się przyrumienią.