lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

galaretka z podudzia z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

galaretka z podudzia z kurczaka

galaretka z podudzia z kurczaka

Składniki:

galaretka z podudzia z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

galaretka z podudzia z kurczaka
Podudzia z kurczaka zalej zimną wodą,dodaj włoszczyznę,cebulę,sól,pieprz i vegetę. Ugotuj na małym ogniu rosół.Wyjmij z niego mięso i włoszczyznę a wywar przelej przez gazę.Marchewkę z rosołu pokrój w kostkę,jaja ugotuj na twardo i pokrój na cząstki,groszek odcedź z puszki.Do kubeczków po jogurtach wsyp groszek,dodaj marchew,jaja,kawałki mięsa z kurczaka.Do 1/2 l wrzącej wody wsyp 4 łyżeczki żelatyny (do l płynu-8 łyżeczek).Wywar nie gotuj tylko odstaw do lekkiego stężenia i zalej nim warzywa.Wstaw galaretki do lodówki.