Sposób przygotowania:
Chrupiące schabowe
Z kawałka schabu tnę 4 kotlety. Rozbijam je dokładnie. Każdy kotlet solę i pieprzę.
Do jednej miski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej wbijam 2 jajka i dolewam ok 5 łyżek mleka. Całość dokładnie rozbełtam.
Patelnie rozgrzewam a następnie wlewam olej. Rozbite mięso obtaczam w bułce- jajku i bułce.
Następnie smażę do pięknego brązowego koloru. Podaję prosto z patelni. Smacznego.
Do jednej miski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej wbijam 2 jajka i dolewam ok 5 łyżek mleka. Całość dokładnie rozbełtam.
Patelnie rozgrzewam a następnie wlewam olej. Rozbite mięso obtaczam w bułce- jajku i bułce.
Następnie smażę do pięknego brązowego koloru. Podaję prosto z patelni. Smacznego.
SylaUla
patunia87