patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Chrupiące schabowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znakomite kotlety schabowe w chrupiącej panierce z bułki tartej. Idealny dodatek na obiad do ziemniaków , kaszy czy ryżu.

Chrupiące schabowe

Składniki:

Chrupiące schabowe

 

  • kawałek schabu - 4 kotlety
  • półka tarta
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mleka
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Chrupiące schabowe
Z kawałka schabu tnę 4 kotlety. Rozbijam je dokładnie. Każdy kotlet solę i pieprzę.

Do jednej miski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej wbijam 2 jajka i dolewam ok 5 łyżek mleka. Całość dokładnie rozbełtam.

Patelnie rozgrzewam a następnie wlewam olej. Rozbite mięso obtaczam w bułce- jajku i bułce.

Następnie smażę do pięknego brązowego koloru. Podaję prosto z patelni. Smacznego.