basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przyrządzone kotlety schabowe są bardzo dobre, chrupiące, pięknie pachną.

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce
Schab dobrze rozbijam. W miseczce ubijam jajka z przyprawami, dodaję zmiażdżony czosnek i wkładam kotlety rozbite na około 1 godzinę.Po tym czasie kotlety obtaczam w bułce tartej, pomieszanej z płatkami kukurydzianymi, dobrze rozkruszonymi.Kotlety piekę na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Upieczone kotlety, podaję z ziemniakami i dowolną surówką. Życzę smacznego.
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce
plastry schabu delikatnie rozbite gotowe do panierki
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce
Smażenie kotletów schabowych w panierce na tłuszczu
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce
Kotlety rumiane usmażone w chrupiącej panierce do jedzenia