Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i chrupiące kotlety o delikatnym smaku orzeszków ziemnych i papryki.

Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Orzeszki zmiażdżyć wałkiem na desce, wymieszać z bułką tartą. Jajko wymieszać z jogurtem i przyprawą vegeta. Mięso panierować w mące, jajku z jogurtem i orzeszkach z bułką tartą. Rumienić na rozgrzanym oleju, usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej
Umyte osuszone mięso zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej
Orzeszki w skorupce chipsowej zmiażdżyć wałkiem na desce
Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej
Mięso panierować w mące jajku i orzeszkach wymieszanych z bułką tartą
Kotlety schabowe w panierce orzechowo-chipsowej
Kotlety w panierce rumienić na rozgrzanym oleju