Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Chrupiące talarki z ananasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna słodka przekąska dla dorosłych

Chrupiące talarki z ananasa

Składniki:

Chrupiące talarki z ananasa

 

  • 10dag.mąki,
  • 3łyżki mleka,
  • 3/4szkl.białego wytrawnego wina,
  • 2jajka,
  • 3łyżki wiórków kokosowych,
  • 1puszka ananasa,
  • 1litr oleju do smażenia
  • Sos:

 

  • 1szkl mleka
  • 1łyżeczka mąki ziemnieczanej,
  • 1cukier waniliowy,
  • olejek rumowy

Sposób przygotowania:

Chrupiące talarki z ananasa
Mąkę zmiksować z mlekiem,winem i jajkami,wymieszać z wiórkami kokosowymi i odstawić na kilka minut,aby ciasto spęczniało.Ananasa wyjąć i osączyć.W głębokim rondlu rozgrzać olej,krążki ananasa zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej,smażyć z obu stron na złoto.SOS:zagotować mleko z cukrem waniliowym,dodać kilka kropli olejku rumowego,zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Złociste talarki ananasa podawać z sosem,posypane wiórkami kokosowymi.

Tagi:

talarki sosy