Sposób przygotowania:
Chrupiący kurczak w panierce panko.
Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy, marynujemy w sosie sojowym około godziny. Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa, mąkę doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, osypujemy filet, następnie zanurzamy w jajku i obtaczamy dokładnie w panierce panko. Patelnie skrapiamy oliwą i smażymy po kilka minut z każdej strony, aż uzyskamy złotawy kolor. Gotowy filet kroimy w 2-3 cm paski, układamy na talerzu i podajemy zrobiony sos ( sos oczywiście można zastąpić gotowymi ulubionymi sosami dostępnymi w sklepach ). Sos przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i gotuj w małym rondelku przez około 20 minut , do chwili gdy stanie się gęsty i błyszczący.Smacznego...
2milutka
KRISTOFE
2milutka
Dzięki za radę...:)