izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Chrust ziemniaczany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajna propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

Chrust ziemniaczany

Składniki:

Chrust ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Chrust ziemniaczany
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj 15 min. w osolonej wodzie, odcedź, zmiel je. Żółtko oddziel od białek i wraz z mąką dodaj do ziemniaków, wyrób. Białko ubij i wymieszaj z ziemniaczanym ciastem. Ciasto rozwałkuj na ok. 4 mm placek. Pokrój go w niewielkie romby, pośrodku każdego zrób nacięcie. Przez otwór przełóż jeden koniec paska. Rumień w rozgrzanym głębokim oleju. Podawaj, np. ze śmietaną.