Sposób przygotowania:
Chrzan w trzech smakach i kolorach
CHRZAN BIAŁY: Jajko gotujemy na twardo. Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kropimy sokiem z cytryny. Żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy chrzan, śmietanę, posiekane w drobną kosteczkę białka. Ucieramy. Solimy do smaku.
CHRZAN RÓŻOWY: Korzeń chrzanu namaczamy trzy godziny w zimnej wodzie. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do startego chrzanu dodajemy konfiturę lub dżem żurawinowy. Ważne, żeby żurawin było mniej więcej o połowę mniej niż chrzanu. Starannie mieszamy.
CHRZAN ZIELONY: Chrzan wasabi starannie łączmy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Przygotowane chrzany podajemy z jajkami.
CHRZAN RÓŻOWY: Korzeń chrzanu namaczamy trzy godziny w zimnej wodzie. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do startego chrzanu dodajemy konfiturę lub dżem żurawinowy. Ważne, żeby żurawin było mniej więcej o połowę mniej niż chrzanu. Starannie mieszamy.
CHRZAN ZIELONY: Chrzan wasabi starannie łączmy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Przygotowane chrzany podajemy z jajkami.