Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Chrzan wielkanocny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy krem chrzanowy idealny na wielkanoc

Chrzan wielkanocny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzan wielkanocny

 

  • 2 korzenie chrzanu
  • 2 łyżeczki majonezu
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Chrzan wielkanocny
Korzeń chrzanu myjemy, następnie bardzo cieniutko obieramy, a następnie ścieramy na grubych, ale wąskich oczkach. Do utartego chrzanu dodajemy majonez (wtedy nie jest suchy), doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i bardzo dokładnie mieszamy. Ja przekładam chrzan do małych kieliszków i zabieram w koszyczku do święcenia.
Chrzan wielkanocny
ja stosuję własny chrzan wyhodowany w ogródku
Chrzan wielkanocny
chrzan należy utrzeć, można skropić cytryną
Chrzan wielkanocny
dodając majonez chrzan nie będzie suchy
Chrzan wielkanocny
dekorujemy szczypiorkiem i chrzan gotowy