Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chrzanowa pasta z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pasta do pieczywa o smaku chrzanu i wędzonej makreli.

Chrzanowa pasta z makrelą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrzanowa pasta z makrelą

 

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Chrzanowa pasta z makrelą
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Makrelę pozbawić skóry i ości. Wraz z jajkami zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać majonez oraz ostry chrzan ze słoiczka. Dodać do smaku uniwersalną przyprawę kucharek oraz pieprz. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Pastę stosować do smarowania świeżego pieczywa.
Chrzanowa pasta z makrelą
Ugotowane i obrane jajka zmielić razem z makrelą.
Chrzanowa pasta z makrelą
Dodać majonez i chrzan oraz przyprawy do smaku.