Sposób przygotowania:
churros wg gabyelle
garnek postawic ni wlac do na ogniu i wlać do niego wode, mleko margaryne i sól, cukier, wszystko wymieszać i zagotować, gdy zacznie sie gotowac wsypać mąke i proszek do pieczenia cały czas mieszając, gdy powstanie masa ściagnąć z ognia i odstawic do wystygniecia od czasu do czasu mieszać. Gdy ostygnie wbijac kolejno jajka i dobrze wymieszać. W woku albo w wieszym na czyniu wlać olej i rozgrzać. Mase przełożyć do rękawa cukierniczego, jeżęli nie mamy mozna zastąpić woreczkiem śniadaniowym wycinając w rogu małą dziurke. Wyciskamy mase na rozgrzany olej i wyciskamy podłużne paski. Smazymy na złoty kolor lub lekko brązowy, po usmażeniu wyciagamy na papier żeby odsączyć z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem