gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

churros wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wypiek dla każego polecam

churros wg gabyelle

Składniki:

churros wg gabyelle

 

  • 4 szkl maki pszennej
  • 1 łyzka proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl wody
  • 150 g margaryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 1 litr oleju do smażenia
  • cukru pudru
  • 0,5 szkl cukru

Sposób przygotowania:

churros wg gabyelle
garnek postawic ni wlac do na ogniu i wlać do niego wode, mleko margaryne i sól, cukier, wszystko wymieszać i zagotować, gdy zacznie sie gotowac wsypać mąke i proszek do pieczenia cały czas mieszając, gdy powstanie masa ściagnąć z ognia i odstawic do wystygniecia od czasu do czasu mieszać. Gdy ostygnie wbijac kolejno jajka i dobrze wymieszać. W woku albo w wieszym na czyniu wlać olej i rozgrzać. Mase przełożyć do rękawa cukierniczego, jeżęli nie mamy mozna zastąpić woreczkiem śniadaniowym wycinając w rogu małą dziurke. Wyciskamy mase na rozgrzany olej i wyciskamy podłużne paski. Smazymy na złoty kolor lub lekko brązowy, po usmażeniu wyciagamy na papier żeby odsączyć z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka mak