Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Chutney egzotyczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chutney egzotyczny wzmacnia smak potraw

Chutney egzotyczny

Składniki:

Chutney egzotyczny

 

  • 2 czerwone papryki,
  • 4 plastry ananasa z puszki,
  • 50 ml octu winnego,
  • 50 ml soku pomidorowego,
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru,
  • 1/2 łyżeczki mączki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i cukier do smaku.

Sposób przygotowania:

Chutney egzotyczny
Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w cieniutkie paseczki. Ananasa pokroić w drobną kostkę. Mączkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości wody. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić paprykę i ananasa. Smażyć ok. 5 min. Dodać sok pomidorowy, ocet i rozprowadzoną w wodzie mączkę ziemniaczaną. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawić solą i cukrem. Schłodzić. Podawać do drobiu, ryb warzyw i jajek.

Tagi:

mączka