paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciabatta z zapiekanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kanapka na ciepło z zapiekaną w środku z białą kiełbaską i papryką z pomidorkami i czerwoną cebulką.

Ciabatta z zapiekanką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciabatta z zapiekanką

 

  • ciabatta 2-3 sztuki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • tymianek do smaku
  • sos sojowy 4-5 łyżek
  • kiełbasa biała surowa 2 pętelki
  • pomidorki koktajlowe 15 dag
  • masło - do kraszenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ciabatta z zapiekanką
Pokrojone w paski papryki przełożyć do naczynia do zapiekania, dodać pokrojoną w krążki cebulę. Do smaku oprószyć solą i tymiankiem. Pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć wyłożyć na paprykę, całość polać sosem sojowym. Na warzywa kładziemy małe kawałki surowej białej kiełbaski. Na całość położyć kilka kawałków masła. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Przekrojoną ciabattę można w środku posmarować masłem. Do pieczywa włożyć upieczony ciepły farsz. Kanapkę taką podajemy od razu na ciepło.
Ciabatta z zapiekanką
Pokrojone w paski papryki przełożyć do naczynia do zapiekania, dodać pokrojoną w krążki cebulę. Do smaku oprószyć solą i tymiankiem.
Ciabatta z zapiekanką
Pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć wyłożyć na paprykę, całość polać sosem sojowym. Na warzywa kładziemy małe kawałki surowej białej kiełbaski.
Ciabatta z zapiekanką
Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.