MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 241]

Ciacho budyniowo - kakaowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczne ciacho na otrębach i budyniu

Ciacho budyniowo - kakaowe

Składniki:

Ciacho budyniowo - kakaowe

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki otrębów (zmieliłam)
  • 1 łyżka kakao
  • 1 budyń (śmietankowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • słodzik
  • migdały

Sposób przygotowania:

Ciacho budyniowo - kakaowe
Otręby, żółtka, słodzik i proszek miksujemy. 3 łyżki masy odkładamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Do mniejszej części masy dodajemy kakao, i 3łyżki piany z białek. Do większej części masy, dodajemy budyń i resztę piany. Obie masy mieszamy / miksujemy. Masy nakładamy na blaszkę wg uznania, można zrobić kleksy łyżką, przeciągnąć wykałaczką, by powstał wzór. Posypujemy migdałami. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Średnica blaszki 20cm

Tagi:

jajko jajka