Sposób przygotowania:
Ciacho maślankowe z truskawkami
Przygotowuję miskę lub pojemnik ( około 2l ) w którym będę mieszać ciasto .
Wlewam najpierw maślankę i olej , wbijam jajka i dodaję olejek zapachowy . Następnie przesiewam mąkę i proszek do pieczenia , oraz dodaję cukier. Wszystko mieszam łyżką , masa jest dość gęsta.
Truskawki myję, odcinam szypułki , odstawiam aby odciekły, następnie przekrawam na połówki.
Foremkę (35 x 24) wykładam papierem do pieczenia , wykładam ciasto, na wierzchu układam połówki truskawek ( cięciem do góry). Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piekę około 50 minut ( czas i temp. zależy od piekarnika)
Po upieczeniu wykładam połamaną w kosteczki białą czekoladę, jak się roztopi wystarczy rozsmarować.
Wlewam najpierw maślankę i olej , wbijam jajka i dodaję olejek zapachowy . Następnie przesiewam mąkę i proszek do pieczenia , oraz dodaję cukier. Wszystko mieszam łyżką , masa jest dość gęsta.
Truskawki myję, odcinam szypułki , odstawiam aby odciekły, następnie przekrawam na połówki.
Foremkę (35 x 24) wykładam papierem do pieczenia , wykładam ciasto, na wierzchu układam połówki truskawek ( cięciem do góry). Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piekę około 50 minut ( czas i temp. zależy od piekarnika)
Po upieczeniu wykładam połamaną w kosteczki białą czekoladę, jak się roztopi wystarczy rozsmarować.