Sposób przygotowania:
Ciacho super czekoladowe wg Elfi
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywno. W dość sporym garnku rozpuszczam masło, cukier, kakao i wodę. Gotuję na małym ogniu aby składniki się ładnie połączyły. Następnie dodaję po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam. Następnie dodaję ubite białka i 50g rozkruszonej czekolady. Można już zwyczajnie połamać na mniejsze kawałki lub rozdrobnić nożem. Masę przelewam do formy - w moim przypadku jest to forma silikonowa więc nie muszę wykładać jej papierem ani posypywać mąką. Piekę ok 40 min w rozgrzanym do 170C piekarniku. Pozostałe 100g czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i oblewam nią ostudzone gotowe ciasto. Dla kontrastu posypałam kokosem.
edytaha
Elficzna
tak jest ! już poprawione :)