Sposób przygotowania:
Ciasteczk huzarskie oczka
Margarynę posiekać z żółtkami,cukrem,cukrem waniliowym.Dodać mąkę ,wymieszaną z orzechami wyrobić ciasto,które trzeba schłodzić w lodówce co najnmiej godzinę.Schłodzone ciasto lekko wyrobić , robić kulki wielkości orzecha włoskiego ,palcem zrobić w kulce wgłębienie., kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do kazdego wgłębienia dać marmoladę wyciskając workiem cukierniczym.Ale mozna marmoladę wymieszac dać do woreczka foliowego ,musi być najlepiej taki z grubszej foli ,marmoladę dajemy w jeden róg odcinamy nozyczkami mały otwór i wyciskamy marmoladę na ciastko. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika150 st termoobieg i pieczemy na złoty kolor 15-25 minut.
POLECAM !!!
POLECAM !!!
gusia1000