gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ciasteczk huzarskie oczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Drobne ciasteczka orzechowe z marmoladą

Ciasteczk huzarskie oczka

Składniki:

Ciasteczk huzarskie oczka

 

 

  • marmolada

Sposób przygotowania:

Ciasteczk huzarskie oczka
Margarynę posiekać z żółtkami,cukrem,cukrem waniliowym.Dodać mąkę ,wymieszaną z orzechami wyrobić ciasto,które trzeba schłodzić w lodówce co najnmiej godzinę.Schłodzone ciasto lekko wyrobić , robić kulki wielkości orzecha włoskiego ,palcem zrobić w kulce wgłębienie., kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do kazdego wgłębienia dać marmoladę wyciskając workiem cukierniczym.Ale mozna marmoladę wymieszac dać do woreczka foliowego ,musi być najlepiej taki z grubszej foli ,marmoladę dajemy w jeden róg odcinamy nozyczkami mały otwór i wyciskamy marmoladę na ciastko. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika150 st termoobieg i pieczemy na złoty kolor 15-25 minut.

POLECAM !!!