Sposób przygotowania:
ciasteczka ala pierniczki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Margarynę utrzeć i nie przerywając ucierania dodawać kolejno cukier,szczyptę soli,korzenie,jajka,żółtko,cukier waniliowy: pod koniec dodać mąkę.Wyrobić dokładnie ciasto wstawić na 2 godz.do lodówki.Na stolnicy rozwałkować ciasto,wyciąć foremkami pierniczki.Układać na blasze i piec w temp.200s.c przez 12-15 minut.Przygotować glazurę: białko utrzeć z cukrem,pod koniec ucierania dodać kawę.Ostudzone pokryć glazurą.
Przesiać mąkę.Margarynę utrzeć i nie przerywając ucierania dodawać kolejno cukier,szczyptę soli,korzenie,jajka,żółtko,cukier waniliowy: pod koniec dodać mąkę.Wyrobić dokładnie ciasto wstawić na 2 godz.do lodówki.Na stolnicy rozwałkować ciasto,wyciąć foremkami pierniczki.Układać na blasze i piec w temp.200s.c przez 12-15 minut.Przygotować glazurę: białko utrzeć z cukrem,pod koniec ucierania dodać kawę.Ostudzone pokryć glazurą.