Sposób przygotowania:
Świąteczne pierniki
W garnuszku umieścić razem miód, cukier trzcinowy i masło. Podgrzać do rozpuszczenia składników. Odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce umieścić razem mąkę, przyprawa do piernika, jajka, sodę i kakao. Wymieszać. Dodać miód rozpuszczony z masłem i cukrem. Całość wymieszać, zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm podsypując mąką, wykrawać pierniczki o różnych kształtach.
Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
W dużej misce umieścić razem mąkę, przyprawa do piernika, jajka, sodę i kakao. Wymieszać. Dodać miód rozpuszczony z masłem i cukrem. Całość wymieszać, zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm podsypując mąką, wykrawać pierniczki o różnych kształtach.
Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.