gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ciasteczka anielskie oczka.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róza

Ciasteczka anielskie oczka.

Składniki:

Ciasteczka anielskie oczka.

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka anielskie oczka.
Masło lub margarynę utrzeć z .cukrem ,cukrem pudrem,cukrem waniliowym.Do utartego masła dodać jajko jeszcze trochę ucierać,wymieszać mąki dodac do masła ,dodac równiez zapach ,wymieszać .Ciasto schłodzić w lodówce pół godziny. Ze schłodzonego ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, Palcem zrobić w kulce wgłębienie ,połozyć kulkę na blachę,wyłożoną papierem do pieczenia,Kulki układamy na blasze zachowując odstępy,ponieważ ciastka urosną. Do wgłębienia dajemy marmoladę. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut pieczemy na złoty kolor.Temperatura piekarnika 150 st termoobieg.POLECAM !!!

Tagi:

jajko jajka