Sposób przygotowania:
Ciasteczka Aspirynki
Przygotowujemy ciasto:
Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę, siekamy nożem. Dodajemy przesiany cukier, żółtka i wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem malutkie kółka. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na jasno-złoty kolor. Odstawiamy na bok i studzimy.
Przygotowujemy lukier:
Białka dobrze ucieramy z cukrem aby powstała jednolita biała masa bez grudek.
Ciastka dobieramy w pary. Na jednym krążku smarujemy powidłami, nakrywamy drugim ciastkiem i polewamy z wierzchu przygotowanym lukrem.
Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę, siekamy nożem. Dodajemy przesiany cukier, żółtka i wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem malutkie kółka. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na jasno-złoty kolor. Odstawiamy na bok i studzimy.
Przygotowujemy lukier:
Białka dobrze ucieramy z cukrem aby powstała jednolita biała masa bez grudek.
Ciastka dobieramy w pary. Na jednym krążku smarujemy powidłami, nakrywamy drugim ciastkiem i polewamy z wierzchu przygotowanym lukrem.