Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 538]

Ciasteczka bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym razem chcę się podzielić ciasteczkami na świąteczny stół w wersji zdrowszej czyli z dodatkiem płatków owsianych, miodu, bakalii i gorzkiej czekolady.

Ciasteczka bakaliowe

Składniki:

Ciasteczka bakaliowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka bakaliowe
Banany obieramy ze skórki i miksujemy na papkę. Masło topimy w rondelku,studzimy. Jajka z brązowym cukrem ubijamy chwilkę mikserem,dodajemy miód, nadal ubijając dodajemy zmiksowane banany, stopione masło.

Łączymy masę z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane, mieszamy dodając na końcu rodzynki, posiekaną na drobno czekoladę i orzechy.

Blaszkę do pieczenia ciast wykładamy brązowym papierem do pieczenia placków. Nakładamy po pełnej łyżce ciasta w odstępach (łyżką formujemy ciasteczka o okrągłym kształcie).

Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok.170 stopni przez ok.25-35 min.