Sposób przygotowania:
Ciasteczka bananowo owsiane z migdałami
Migdały posiekać razem ze skórką. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termo obiegiem. Banany umyć, obrać ze skórki, miąższ rozgnieść widelcem i wymieszać ze szczyptą soli. Dodać płatki owsiane, wymieszać. Dodać posiekane migdały, żurawinę, rodzynki i cynamon, ponownie wymieszać. Łyżką nałożyć porcje masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, uformować okrągłe ciasteczka. Piec 20 minut do zrumienienia, następnie odwrócić ciasteczka łopatką spodem do góry i dopiekać jeszcze kilka minut. Im dojrzalszych bananów użyjemy, tym ciasteczką będą słodsze. Dają się przechowywać kilka dni w zamkniętym pojemniczku, i choć łapią wilgoć, niewiele tracą na smaku.