Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kokoski wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kostki w polewie czekoladowej i kokosie

Kokoski wg Danusi

Składniki:

Kokoski wg Danusi

 

  • CIASTO,
  • 100 g masło,
  • 3 łyżki miód,
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 szkl cukier,
  • 2 i 1/2 szkl mąka,
  • 1 opak gotowa polewa,
  • 400 g wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Kokoski wg Danusi
CIASTO Mąkę wysypać do miski,dodać masło miód,proszek do pieczenia i cukier,zagnieść ciasto. Brytfannę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem. Ciasto wyłożyć do brytfanny,włożyć do piekarnika,piec w 180 stop.przez około 40 minut. Upieczone ciasto kroimy na kawałki,zanurzamy kawałki ciasta w rozpuszczonej polewie czekoladowej i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy kokoski do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

ciasto