Sposób przygotowania:
Ciasteczka biszkoptowe z czekoladą
CIASTO Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, gdy ubite dodać cukier i dalej ubijać. Następnie zwolnić obroty i dodawać stopniowo po jednym żółtku, aż do wykończenia. Obie mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wmieszać do ubitych jajek i wyłożyć na formę. Piec w 180st. przez około 30 min. Po upieczeniu ostygnięty pokroić na nieduże kostki.
POLEWA Margarynę włożyć do rondla, gdy zacznie się rozpuszczać, dodać cukier, wodę, oraz kakao. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Ściągnąć z ognia lekko ostudzić.Brać kawałki ciasta i moczyć w polewie, odkładać każdy osobno, odstawić do wystygnięcia.
POLEWA Margarynę włożyć do rondla, gdy zacznie się rozpuszczać, dodać cukier, wodę, oraz kakao. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Ściągnąć z ognia lekko ostudzić.Brać kawałki ciasta i moczyć w polewie, odkładać każdy osobno, odstawić do wystygnięcia.