Sposób przygotowania:
ciasteczka budyniowo-wiśniowe
1.herbatniki rozgniatamy bardzo drobno,
2.100 g masła rozpuszczamy podgrzewając, wlewamy do herbatników,
3.mieszamy i powstałe ciasto rozkładamy w nasmarowanych foremkach wyklejając boki i spód,
4.pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 stopni celcjusza przez 15 min,
5.budyń gotujemy z mlekiem cukrem i resztą masła (według przepisu na opakowaniu),
6.wiśnie mieszamy z budyniem, powstałą masą wypełniamy ciasteczka,
7.odstawiamy do zastygnięcia.
2.100 g masła rozpuszczamy podgrzewając, wlewamy do herbatników,
3.mieszamy i powstałe ciasto rozkładamy w nasmarowanych foremkach wyklejając boki i spód,
4.pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 stopni celcjusza przez 15 min,
5.budyń gotujemy z mlekiem cukrem i resztą masła (według przepisu na opakowaniu),
6.wiśnie mieszamy z budyniem, powstałą masą wypełniamy ciasteczka,
7.odstawiamy do zastygnięcia.