Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe z suszonymi malinami
1. Ciasto: Masło utrzeć do puszystości razem z brązowym cukrem. Dodawać jajka, cały czas miksując. Dodać sodę rozpuszczoną w 1 łyżce wody i ekstrakt z wanilii. Następnie wsypać pozostałe składniki i dobrze zmiksować. Na koniec wsypać suszone żurawiny i wymieszać. 2. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć je w cynamonowym cukrze i ułożyć w sporych odległościach od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć je dłonią. Piec w 175st.C około 10-15 minut (ciastka podczas pieczenia się „rozleją”. Tak ma być, więc proszę się nie przejmować :D) Po tym czasie wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)