kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kruche ciasteczka cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasteczka są kruche, niezwykle maślane i delikatnie słodkie. Są doskonałą przekąską do kawy lub gorącej czekolady. W wersji z dwoma łyżeczkami przyprawy do piernika zyskują świąteczny, korzenny smak.

Kruche ciasteczka cynamonowe

Składniki:

Kruche ciasteczka cynamonowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka cynamonowe
Masło utrzeć z cukrem i jajem. Następnie dodać przesianą mąkę i cynamon. Wyrobić gładkie ciasto. Schłodzić przez około 30 minut. Odrywać ciasto po kawałku i rozwałkowywać na grubość około 0,5 cm. Wyciąć foremką ciasteczka i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Cukier rozpuścić w ciepłym mleku i posmarować nim ciasteczka, zyskają błyszczący, rumiany wygląd. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.