Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasteczka
Cukier puder, mąkę pszenną, szczyptę soli oraz świeżo zmielony cynamon przesiewamy na stolnicę. Na sitku zostaną większe kawałki cynamony, których nie wyrzucamy tylko dodajemy do przesianych składników. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które wstawiamy na godzinę do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto oraz od wielkości ciasteczek.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka przechowujemy np. w puszcze.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto oraz od wielkości ciasteczek.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka przechowujemy np. w puszcze.