Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem

Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem

 

  • 1 jajko
  • 5 dag masła
  • 1/4 szkl miodu
  • 1 otarta skórka z cytryny
  • 2/3 szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem
Masło utrzeć z miodem, jajkiem oraz otartą skórką z cytryny. Gdy składniki się połączą dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie utrzeć, tak aby powstała gęsta, lepka masa. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie łyżeczką nabierać niewielkie ilości ciasta i obtaczać w wiórkach kokosowych formując małe kuleczki. Ciasteczka ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 150st przez ok. 18min.
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe z miodem

Tagi:

jajko jajka