Sposób przygotowania:
Tradycyjny kotlet schabowy
Schab kroimy w plastry.
Zbijamy tłuczkiem.
Posypujemy solą i pieprzem.
Przygotowujemy dwa płaskie talerze i jeden głęboki.
Do płaskiego wsypujemy mąkę, do drugiego bułkę tarką.
Do głębokiego wbijamy jajka i rozkłócamy, lekko doprawiamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Plastry schabu zanurzamy wpierw w mace, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego ;)
Zbijamy tłuczkiem.
Posypujemy solą i pieprzem.
Przygotowujemy dwa płaskie talerze i jeden głęboki.
Do płaskiego wsypujemy mąkę, do drugiego bułkę tarką.
Do głębokiego wbijamy jajka i rozkłócamy, lekko doprawiamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Plastry schabu zanurzamy wpierw w mace, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego ;)