gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Tradycyjny kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto nie lubi kotleta schabowego? Oj chyba większość z nas przygotowuje go na obiad i mało kto nie skosztuje tego pysznego mięska.

Tradycyjny kotlet schabowy

Składniki:

Tradycyjny kotlet schabowy

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny kotlet schabowy
Schab kroimy w plastry.

Zbijamy tłuczkiem.

Posypujemy solą i pieprzem.

Przygotowujemy dwa płaskie talerze i jeden głęboki.

Do płaskiego wsypujemy mąkę, do drugiego bułkę tarką.

Do głębokiego wbijamy jajka i rozkłócamy, lekko doprawiamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Plastry schabu zanurzamy wpierw w mace, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.

Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Smacznego ;)