alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Składniki:

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

 

  • 3/4 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 1 żółtko
  • 17 dag miękkiego masła
  • 1 szklanka maki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 5 dag grubo posiekanej czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe
Przygotowanie jest dość proste. Należy wszystkie składniki poza orzechami i czekoladą zmiksować. Do masy dodać orzechy i czekoladę. Blaszkę natłuścić. Z ciasta ogrywać mniejsze kawałki, lekko je spłaszczać i układać na blaszce w dużych odstępach. Piec w temp. 180 st. C przez 12 minut.

Tagi:

czekolada mak