Sposób przygotowania:
Ciasteczka Eski z polewą czekoladową.
Na stolnicę dać masło,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
i posiekać nożem ostrym,po czym zrobić dołeczek i dać żółtko z
cukrem.Wyrobić ciasto na jednolitą masę i zagnieść w kulę.Dać
na pół godzinki do lodówki.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,
piekarnik nagrzać do 200 stopni C.Ciasto przełożyć do rożka z bry-
-stolu i przez dziurkę wyciskać ciasteczka w kształcie literki "S"
prosto na blachę.Blachę z ciastkami wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 minut w temp.200 st.C.W tym czasie
czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu,mieszając jak ma-
-sa się rozpuści.Po upieczeniu ciasteczek formę wysunąć nieco
z piekarnika,aby przestygły.Polewę z rozpuszczonej czekolady
rozsmarowywać na połówkach ciasteczek i jak zastygnie,zdjąć z
blachy delikatnie,by nie połamać ich.Można posypać po wierzchu
kokosem.
i posiekać nożem ostrym,po czym zrobić dołeczek i dać żółtko z
cukrem.Wyrobić ciasto na jednolitą masę i zagnieść w kulę.Dać
na pół godzinki do lodówki.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,
piekarnik nagrzać do 200 stopni C.Ciasto przełożyć do rożka z bry-
-stolu i przez dziurkę wyciskać ciasteczka w kształcie literki "S"
prosto na blachę.Blachę z ciastkami wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 minut w temp.200 st.C.W tym czasie
czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu,mieszając jak ma-
-sa się rozpuści.Po upieczeniu ciasteczek formę wysunąć nieco
z piekarnika,aby przestygły.Polewę z rozpuszczonej czekolady
rozsmarowywać na połówkach ciasteczek i jak zastygnie,zdjąć z
blachy delikatnie,by nie połamać ich.Można posypać po wierzchu
kokosem.