Ciasteczka florenckie (Włochy)

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Maliny przebrać i oczyścić, podzielić na dwie części: jedną przetrzeć przez sito i

Ciasteczka florenckie (Włochy)

Składniki:

Ciasteczka florenckie (Włochy)

 

  • 24 okrągłe biszkopty
  • 15 dag twarożku mascarpone
  • 12 dag cukru pudru
  • 20 dag malin
  • 3 łyżki soku z maracuji

Sposób przygotowania:

Ciasteczka florenckie (Włochy)
Maliny przebrać i oczyścić, podzielić na dwie części: jedną przetrzeć przez sito i wymieszać z połową cukru, a drugą część odłożyć do dekoracji. Twarożek ubić, dodać nektar z maracuji, resztę cukru i ponownie ubić. Na jedno ciasteczko nakładać masę serową i przykrywać drugim. Na każdym talerzyku układać po trzy wieżyczki, obok porcję piure malinowego i udekorować świeżymi owocami.

Tagi:

biszkopt