plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Ciasteczka francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czasem mam niezapowiedzianych gości i trzeba szybko coś upichcić - proste i fajne.

Ciasteczka francuskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka francuskie

 

  • dżem wiśniowy
  • 2 szt. ciasto francuskie

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie
Mrożone ciasto francuskie wyjąć z folii i zostawić chwilę na stole. Gdy ciasto zmięknie rozwinąć je i pokroić je w prostokąty. Na prostokącie położyć łyżeczkę dżemu i zwinąć w rulonik. Krańce zagnieść widelcem. Położyć na ruszcie i piec ok 10-15 min. w temp. 150 C - aż się zarumienią.
Ciasteczka francuskie
Etap 1Zdjęcie główneMrożone ciasto francuskie wyjąć z folii i zostawić chwilę na stole. Gdy ciasto zmięknie rozwinąć je i pokroić je w prostokąty. Na prostokącie położyć łyżeczkę dżemu
Ciasteczka francuskie
i zwinąć w rulonik. Krańce zagnieść widelcem.
Ciasteczka francuskie
Ciastka francuskie położyć na ruszcie od piekarnika

Tagi:

ciasto