Sposób przygotowania:
Francuskie uszka z budyniem
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka,dodajemy cukier i zagotowujemy. W reszcie mleka mieszamy proszek budyniu.
Do gotującego mleka wlewamy budyń i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Na środek kwadratu z ciasta francuskiego wkładamy łyżeczkę ziemnego budyniu i jedną wiśnie z kompotu. Sklejamy w trójkąt.
Potem dwa rogi sklejamy aby powstało uszko. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy na złoto. Zimne posypujemy cukrem pudrem.
Do gotującego mleka wlewamy budyń i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Na środek kwadratu z ciasta francuskiego wkładamy łyżeczkę ziemnego budyniu i jedną wiśnie z kompotu. Sklejamy w trójkąt.
Potem dwa rogi sklejamy aby powstało uszko. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy na złoto. Zimne posypujemy cukrem pudrem.