monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Ciasteczka francuskie z kruszonymi sezamkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miała wpaść do mnie koleżanka, a nic nie było do kawy. Na szybko upiekłam ciastka francuskie z sezamki. Wyszły pyszne ciasteczka.

Ciasteczka francuskie z kruszonymi sezamkami

Składniki:

Ciasteczka francuskie z kruszonymi sezamkami

 

  • 1 płat ciasta francuskiego-300 g
  • 6 małych paczuszek sezamków
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie z kruszonymi sezamkami
Sezamki rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta. Mogą zostać większe kawałki. Odłożyć na bok.

Masło roztopić w małym garnuszku,lekko ostudzić. Ciasto rozwinąć. Dokładnie pokryć masłem. Następnie po całości posypać pokruszonymi sezamkami. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Wstawić do lodówki na pół godziny, po czym pokroić w 1 cm krążki.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krążki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, odpiekać około 18-20 minut,do zrumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce.

Smacznego!