Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie z kruszonymi sezamkami
Sezamki rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta. Mogą zostać większe kawałki. Odłożyć na bok.
Masło roztopić w małym garnuszku,lekko ostudzić. Ciasto rozwinąć. Dokładnie pokryć masłem. Następnie po całości posypać pokruszonymi sezamkami. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Wstawić do lodówki na pół godziny, po czym pokroić w 1 cm krążki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krążki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, odpiekać około 18-20 minut,do zrumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce.
Smacznego!
Masło roztopić w małym garnuszku,lekko ostudzić. Ciasto rozwinąć. Dokładnie pokryć masłem. Następnie po całości posypać pokruszonymi sezamkami. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Wstawić do lodówki na pół godziny, po czym pokroić w 1 cm krążki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć krążki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, odpiekać około 18-20 minut,do zrumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce.
Smacznego!