Sposób przygotowania:
"Szyszki" z ryżu preparowanego i cukierków toffi
Do rondelka wrzucamy masło i cukierki. Podgrzewamy na małym ogniu, aż cukierki się rozpuszczą. Cały czas mieszamy, dodajemy śmietankę i dalej podgrzewamy. Gdy składniki się połączą dodajemy kakao i energicznie mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 2 minuty.
Wsypujemy stopniowo ryż i mieszamy aż wszystko się połączy. Lepimy kulki lub szyszki. Układamy na talerzu tak żeby się nie stykały.
Wkładamy do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie możemy je przechowywać w temp pokojowej.
Przepis na ok 25 szyszek.
Smacznego
Wsypujemy stopniowo ryż i mieszamy aż wszystko się połączy. Lepimy kulki lub szyszki. Układamy na talerzu tak żeby się nie stykały.
Wkładamy do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie możemy je przechowywać w temp pokojowej.
Przepis na ok 25 szyszek.
Smacznego