Sposób przygotowania:
Ciasteczka jabłkowo - owsiane
Jabłko (sporej wielkości) obrać ze skórki, pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć je do miski na dużych oczkach tarki. Do startego jabłka dodać płatki owsiane, olej, wbić jajko oraz dodać czubatą łyżkę miodu i cynamon (w ilości wedle upodobań, ale nie ma co żałować do tych ciasteczek cynamonu). Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką i odstawić powstałą masę na około 10 minut, by płatki owsiane namiękły i napęczniały.
Blachę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną papierem łyżką nakładać owsiano - jabłkową masę z dodatkami, z której powstają ciasteczka.
Uformowane ciasteczka piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zostawić ciasteczka chwilę na blaszce, a następnie ostrożnie, delikatnie przenieść je na tacę, czy kratkę z piekarnika żeby dobrze ostygły, stwardniały i dzięki temu nie rozpadały się.
Blachę z piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną papierem łyżką nakładać owsiano - jabłkową masę z dodatkami, z której powstają ciasteczka.
Uformowane ciasteczka piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zostawić ciasteczka chwilę na blaszce, a następnie ostrożnie, delikatnie przenieść je na tacę, czy kratkę z piekarnika żeby dobrze ostygły, stwardniały i dzięki temu nie rozpadały się.