Sposób przygotowania:
Ciasteczka kawowe z budyniem
Mąkę pszenną przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia oraz posiekać na wiórki z kostką tłuszczu ostrym długim nożem. Zrobić dołek i wbić żółtka surowe lub ugotowane nieco wcześniej, dodać cukier biały lub brązowy jak się go ma, cukier waniliowy, kawę neskę oraz śmietankę. Zagnieść i wyrabiać składniki na gładkie ciasto. Ulepić kulę, zapakować w woreczek lub do miski i schłodzić w lodówce przez godzinę lub krócej. Wyjąć i rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, rwać na kawałki, formować z nich średnie miseczki na masę budyniową. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciasteczka obok siebie w 3 cm. odstępie. Posmarować lekko białkiem i wstawić na 15-20 min blachę. do gorącego piekarnika. W tym czasie przyrządzić masę budyniową wg. przepisu na odwrocie, zestawić naczynie i wystudzić budyń. Po upieczeniu wyjąć blachę z ciastkami i po ostudzeniu napełniać miseczki masą budyniową. Smacznego!.