Sposób przygotowania:
Ciasteczka kisielowe
Proszek kisielowy łączymy na stolnicy z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy masło oraz jajko i wyrabiamy kruche ciasto (będzie się troszkę rozpadać).
Ciasto owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie posypujemy mąką stolnicę i wykładamy na nią ciasto, zagniatamy i rozwałkowujemy na ok.5 mm.
Wykrawamy foremkami ciasteczka.
Ze skrawków ciasta zagniatamy kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy je tłuczkiem.
Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę z ciastkami do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i lekko posypujemy cukrem pudrem.
Następnie dodajemy masło oraz jajko i wyrabiamy kruche ciasto (będzie się troszkę rozpadać).
Ciasto owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie posypujemy mąką stolnicę i wykładamy na nią ciasto, zagniatamy i rozwałkowujemy na ok.5 mm.
Wykrawamy foremkami ciasteczka.
Ze skrawków ciasta zagniatamy kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy je tłuczkiem.
Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę z ciastkami do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i lekko posypujemy cukrem pudrem.