Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowe z żurawiną i orzechamiCiasto:
Mąkę przesypać do miski, wlać olej, dodać miód, jajka, orzechy, żurawinę i wiórki kokosowe. Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera lub zagnieść rękoma. Odstawić na około 10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie wilgoć, a masa zgęstnieje.
ETAP 2:
Z gotowego ciasta uformować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto lekko spłaszczyć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut do zrumienienia.
ETAP 3:
Upieczone ciasteczka pozostawić do całkowitego wystudzenia.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka