Sposób przygotowania:
Ciasteczka "kocie oczka"
Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia łączymy ze sobą. Dodajemy masło, żółtka i śmietanę.
Zagniatamy ciasto. Chłodzimy przez dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy.
Wycinamy najpierw większe okręgi, następnie mniejsze w których robimy dziurki.
Na okręgi bez dziurki nakładamy okręgi mniejsze z dziurką. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Dziurkę napełniamy dżemem morelowym. Posypujemy cukrem pudrem.
Zagniatamy ciasto. Chłodzimy przez dwie godziny w lodówce. Ciasto wałkujemy.
Wycinamy najpierw większe okręgi, następnie mniejsze w których robimy dziurki.
Na okręgi bez dziurki nakładamy okręgi mniejsze z dziurką. Ciastka układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Dziurkę napełniamy dżemem morelowym. Posypujemy cukrem pudrem.