Sposób przygotowania:
Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym
Blaszkę o wymiarach 32 x 14 wyłożyć folią spożywczą.
W gorącej, przegotowanej wodzie dokładnie rozpuścić galaretki i wystudzić je.
Na dnie blaszki ułożyć najpierw jedną warstwę ciastek, potem rozsmarować część dżemu i zakryć dżem drugą warstwą ciastek.
Sery wymieszać mikserem i do serów małym strumieniem wlewać lekko tężejącą galaretkę.
Masę wylać na herbatniki i formę wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie wyjąć formę z lodówki i rozłożyć na masie ciastek, posmarować je drugą częścią dżemu i zakryć drugą warstwą ciastek.
Ubić śmietankę i udekorować nią ciasteczka.
Udekorować cukrowymi ozdobami.
Serniczki kroić między ciastkami.
W gorącej, przegotowanej wodzie dokładnie rozpuścić galaretki i wystudzić je.
Na dnie blaszki ułożyć najpierw jedną warstwę ciastek, potem rozsmarować część dżemu i zakryć dżem drugą warstwą ciastek.
Sery wymieszać mikserem i do serów małym strumieniem wlewać lekko tężejącą galaretkę.
Masę wylać na herbatniki i formę wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie wyjąć formę z lodówki i rozłożyć na masie ciastek, posmarować je drugą częścią dżemu i zakryć drugą warstwą ciastek.
Ubić śmietankę i udekorować nią ciasteczka.
Udekorować cukrowymi ozdobami.
Serniczki kroić między ciastkami.