Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z dżemem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier i cukier puder. Posiekać nożem, wbić jajko i żółtka, dodać śmietanę. Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Wyjąć i rozwałkować, podzielić na prostokąty, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1 minut w 180 stopniach, wyjąć i posmarować dżemem wiśniowym.
Po wierzchu polać masą z ubitych białek z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wstawić ponownie na 10 minut i piec na złoty kolor 180 stopniach.
Wyjąć i rozwałkować, podzielić na prostokąty, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 1 minut w 180 stopniach, wyjąć i posmarować dżemem wiśniowym.
Po wierzchu polać masą z ubitych białek z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wstawić ponownie na 10 minut i piec na złoty kolor 180 stopniach.