Sposób przygotowania:
Ciasteczka Kokoski
Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe. Mieszamy. Do zamieszanego dodajemy mąkę z proszkiem (stopniowo) i zagniatamy aż powstanie zwarte ciasto.
Tak przygotowane zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki, aby się schłodziło na ok. pół godziny.
Następnie rozwałkowujemy na grubość 1-2 cm, kroimy w kwadraty o boku 4-5 cm, a następnie po przekątnej na trójkąty.
Pieczemy na złoty kolor przez ok 20 minut w temp. 180st.
Po wystudzeniu zanurzamy w lukrze i obtaczamy w kokosie.
Tak przygotowane zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki, aby się schłodziło na ok. pół godziny.
Następnie rozwałkowujemy na grubość 1-2 cm, kroimy w kwadraty o boku 4-5 cm, a następnie po przekątnej na trójkąty.
Pieczemy na złoty kolor przez ok 20 minut w temp. 180st.
Po wystudzeniu zanurzamy w lukrze i obtaczamy w kokosie.